13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiDario Liberati greškom u „Ubijeni prirodnom smrću“

Dario Liberati greškom u „Ubijeni prirodnom smrću“

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U redakciju Preduzetničke radnje „Podrinjemedia“ ovih dana je stigao prigovor sa zahtjevom za ispravku i naknadu štete uglednom medijskom radniku iz Hrvatske Dariu Liberatiju. Dopis su dostavili advokati iz Bijeljine Tatjana Savić i Đorđe Vasić.

Naime, u dokumentarnom filmu  „Ubijeni prirodnom smrću“čiji je režiser Avdo Huseinović, a producent Vahidin Mulamustafić je objavljena fotografija Darija Liberatija za koju se navodi da prikazuje Srđana Golubovića Maxa, koji kao pripadnik Arkanove jedinice udara mrtvu ženu nogom. Sporna fotografija se u filmu pojavljuje u 13.35 minuti.Dario Liberati je inače autor emisije „Dobrodošli u klub“ na Hrvatskom radiju , član je GEMA, Hrvatskog novinarskog društva i Hrvatske glazbene unije. Pored navedenog radi i kao DJ na brojnim svjetskim DJ scenama.Povodom navedenog prigovora i zahtjeva, režiser i scenarista filma Avdo Huseinović nam je dostavio odgovor koji za javnost prenosimo u cjelosti.

***

U dokumentarnom filmu „Ubijeni prirodnom smrću“ autora Avde Huseinovića, greškom je objavljena fotografija DJ Maxa Daria Liberatija, umjesto fotografije Srđana Golubovića koji također nastupa kao DJ Max. Pomenuta fotografija u filmu se odnosila na današnji status Srđana Golubovića, čovjeka sa poznate fotografije ubistva Tife Šabanović i drugih civila u Bijeljini 1992. koju je fotografisao Ron Haviv. Naime, radeći na dokumentarnom filmu, autoru se nenamjerno potkrala greška i došlo je do zamjene sporne fotografije. Do greške je došlo jer je ista fotografija koja je objavljeena u filmu, ranije korištena od strane srbijanskih portala u kojoj se kao osoba sa slike navodio Srđan Golubović DJ Max u svom današnjem izgledu. Pomenuta greška je u filmu ispravljena i fotografija gospodina Daria Liberatija je uklonjena iz filma. Ovom prilikom izvinjavamo se gospodinu Liberatiju, uz napomenu da se nije radilo o namjeri. Gospodinu Liberatiju želimo dobro zdravlje i uspješan rad.

Autor Avdo Huseinović

 

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti