16.5 C
Janja
Srijeda, 29.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiJutros u 2:55 sati u Janji: “Čestit božić, Hristos se rodi braćo...

Jutros u 2:55 sati u Janji: “Čestit božić, Hristos se rodi braćo muslimani”!

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jutros u 2.55 sati ispred vakufske kuće pored Džedid džamije u Janji ponovo se desila provokacija i uznemiravanje Bošnjaka, potvrdio je za Preporod.info Mujaga-ef. Cifrić.

Porodica sa troje malodobne djece je uznemirena.

– Jutros u 2:55 sati, vozilo iz kojeg je odzvanjala glasna muzika (nacionalističke pjesme), unemirilo je porodicu. Nakon što je supruga čula glasnu muziku i galamu, primjetila je navedeno vozilo. Vozilo iz kojeg je izašao mladić sa zadnjeg sjedišta, dvadesetak metara prije džamije, iz pravca glavne – Bijeljinske ulice, dizao je ruke u zrak, nešto nerzumljivo vikao, jer se nije moglo čuti od preglasne muzike, ušao u auto, te se ponovo zaustavio ispred kapije vakufske kuće, odnosno same Džedid džamije. Ponovo je izašao iz auta, nešto vikao, dizao ruke, a vozač automobila je također rukom pokazivao u pravcu džamije. Glasna muzika je utihla. Mladić se proderao: “Čestit božić, Hristos se rodi braćo muslimani”!

Mladić je sjeo u vozilo te su nastavili put prema Novom naselju Janja – ispričao je za Preporod.info Mujaga-ef. Cifrić.

Slučaj je prijavljen policiji, Muftijstvu tuzlanskom i Međureligijskom vijeću.

Podsjećamo, 6. januara je zabilježen sličan slučaj.

– Mi se nećemo pokolebati, ovdje smo na svom ognjištu i s naše strane ćemo pokušati učiniti sve da ne dođe do većih problema – poručio je tada glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Janja hafiz Omer-ef. Camić.

Izvor : Preporod.info

Foto: Elvir Ibrišimović

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti