9.3 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaPodrinje(VIDEO) U Zvorniku održana XII redovna sjednica Skupštine. Hoće li doći do...

(VIDEO) U Zvorniku održana XII redovna sjednica Skupštine. Hoće li doći do početka eksploatacije kamenoloma Planinci?

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na sjednici odbornici su usvojili Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za prošlu godinu. A prihvaćen i Program rada gradonačelnika i Gradske uprave za tekuću godinu. Ključni prioriteti su unapređenje života građana u svim aspektima. U ovoj godini biće nastavljena realizacija Strategije integrisanog razvoja grada Zvornika za period 2018-2027. godina na osnovu Plana implementacije. Posebna pažnja biće posvećena privlačenju novih investitora i podsticanju zapošljavanja, a takođe i poboljšanju infrastrukture. Nastaviće se sa unapređivanjem vodovoda i kanalizacije u ruralnim dijelovima Zvornika kroz projekte izgradnje kanalizacije i prečistača na Branjevu, vodovoda u Lokanju, Pilici i Križevićima, prečistača u Tabancima. U ovoj godini trebalo bi da započne i realizacija izgradnje objekta za smještaj pravosudnih ustanova, a nastavlja se i izgradnja novog bloka Bolnice. Između ostalog nastaviće se aktivnosti na uspostavljanju parking servisa u gradu.

Odluke o osnovanosti inicijative za pokretanje postupka dodjele koncesije za eksploataciju tehničkog građevinskog kamena na ležištu „Planinci“, te o osnovanosti inicijative za pokretanje postupka dodjele koncesije za eksploataciju kvarcitnih mineralnih sirovina na području Zelinja su takođe donesene na današnjoj sjednici gradske Skupštine.

Što se tiče pitanja ekploatacije kamenoloma Planinci – stanovnici ovoga naselja su i ranije negodovali i bili protiv istog, a na to je ukazao i odbornik Džemail Isić koji je istakao da u predočenom materijalu odbornicima nije konkretno navedeno o čemu se tačno radi i koliko može ili ne može ugroziti stanovništvno koje živi u neposrednoj blizini. Iako je bio suzdržan odluka je većinom glasova donešena.

O navedenom i mnogo šire možete saznati iz video priloga



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti