14.7 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnosti"Egzodus tri obruča" (Kozluk - Skočić - Šepak) - dokumentarni film -...

“Egzodus tri obruča” (Kozluk – Skočić – Šepak) – dokumentarni film – TRAILER – najava premijere

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Iz produkcijske kuće Podrinjemedia i televizije Podrinje sa ponosom najavljuju promociju njihovogo prvog samostalnog dokumentarnog filma o progonu i protjerivanju tri sela sa područja Zvornika.

Radi se o filmu pod nazivom “Egzodus tri obruča” (Kozluk – Skočić – Šepak) u kojem detaljno razrađuju tematiku života prije, prve početke i životu u totalnoj izolaciji na početku agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine. Naposlijetku govori o deportaciji i egzodusu u Srbiju.

Film je sniman nepunih šest mjeseci a temelji se na relevantnoj arhivskoj građi Haškog tribunala, nacionalnih, regionalnih sudova, te svjedočenju preživjelih svedoka zločina.

Autor i scenarista filma je uposlenik TV Podrinja prof. Elmedin Bošnjak, dok za tehničke stvari i enormno zalaganje sve je snimano i montirano od strane Senada Hadžića. Projekat je rađen pod nadzorom osnivača i vlasnika produkcijske kuće Vahidina Mulamustafića.

PREMIJERA FILMA ODRŽAT ĆE SE 31. JULA 2022. GODINE  U MJESTU GORNJI ŠEPAK KOD ZVORNIKA SA POČETKOM U 20:00h.

Ovo je inače treći film u produkciji Podrinjemedia, a prva rađena su sa nadaleko poznatim autorom brojnih dokumentarnih filmova Avdom Huseinovićem. Prvi film koji je produciran odnosio se na stradanje i zločine nad Bošnjacima Bijeljine i Janje pod nazivom “Ubijeni prirodnom smrću”. Drugi, čija je promocija bila 1. marta 2022. godine nosi naziv “Đelati u plavom – postupi po naređenju”.

Pored navedenih još tri filma se pripremaju iz ove produkcijske kuće, a na tim projektima radi Vahidin Mulamustafić i Senad Hadžić.

Pozivamo Vas da u Gornji Šepak dođete u što većem broju.

Mi Vam nudimo kraći oficijalni trailer filma “Egzodus tri obruča” (Kozluk – Skočić – Šepak) 



/TV Podrinje

Najnovije vijesti