10.9 C
Janja
Utorak, 23.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSiročad Mirzeta (7) i Fatimu (3) kao i njihovu majku danas su...

Siročad Mirzeta (7) i Fatimu (3) kao i njihovu majku danas su obradovali iz Udruženja “Srcem za Podrinje” (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Prije nešto više od mjesec i po dana u ulici Nikola Tesla u Janji u saobraćajnoj nesreći život je izgubio Ramo Džafić. Zajedno sa njim u autu bila je cijela porodica, a pri istoj teško je povrijeđena Ramina supruga Hedajeta koja je privremeno postala i nepokretna. Naime radi se o ozbiljnim povredama nogu, te se i dan danas još uvijek teško i uz pomoć štaka kreće.

Iza Rame ostalo je dvoje malo djece. Mirzet od 7 godina i Fatima od 3 godine.

Veliki problem ovoj porodici predstavljaju finansije, odnosno osim dječijeg doplatka nisu imali nikakva primanja. Ramo je radio i doprinosio koliko je mogao.

Prije dvije godine da bi kupili sebi neku njivu sa koje bi mogli imati makar nešto poljoprivrednih proizvoda podigli su kredit. Dio su vratili ali veliki dio je još uvijek ostao da se vraća.

Majka Hedajeta ni sama ne zna kako će sve to vratiti, a posebno što su se pojavili dodatni troškovi oko liječenja i fizioterapija.

Akciju pomoći za ovu porodicu počela je da predvodi humanitarka, Janjarka, Nadža Hajduković. Uz pomoć Fonda solidarnosti “Hasna” uspjeli su da djeci za početak pribave nešto ogrijeva za zimu (drva), ali glavni problem je bio vraćanja kredita. Za isti mjesečno izdvajaju oko 140 KM.

Saznavši za ovu priču u pomoć su odmah, preko svojih donatora i humanih ljudi, pritekli iz Udruženja “Srcem za Podrinje”. Danas su uručili znajačajnu finansijsku pomoć, te sredstva za nabavku dvije tone uglja, kao i nešto sredstava da se Mirzet bez ikakvih problema spremi za novu školsku godinu.

Dio novčanih sredstava uručila je i ekipa TV Podrinja koje je dobila preko svojih redovnih gledalaca.

Međutim, nažalost ni ovo sredstava što su danas dobili nisu dovoljno da bi u potpunosti vratili kredit, no nadaju se da će uz pomoć humanih ljudi i Fonda solidarnosti “Hasna” i ostatak ubrzo sakupiti.

Detaljnije o svemu u video prilogu…



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti