12.6 C
Janja
Nedjelja, 21.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiDanas zvanično počinje izborna kampanja u BiH

Danas zvanično počinje izborna kampanja u BiH

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Predsjednik Centralne izborne komisije pozvao je političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona, da vode fer kampanju i ne koriste jezik mržnje.

U Bosni i Hercegovini danas zvanično počinje izborna kampanja za opće izbore koji će biti održani 2. oktobra, a predsjednik Centralne izborne komisije Suad Arnautović pozvao je političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona, da vode fer kampanju i ne koriste jezik mržnje.

“Pozivam sve ovjerene političke subjekte da se pridržavaju Izbornog zakona BiH – da predstave svoje programe, da vode fer kampanju, da ne koriste jezik mržnje ili jezik koji bi mogao izazvati nekoga da koristi silu, da izbjegavaju diskriminaciju, pogotovo stereotipe o osobama suprotnog pola”, rekao je Arnautović, prenosi Tanjug.

Poseban poziv mladima

Birače je pozvao da daju svoj doprinos da kampanja i cijeli izborni proces proteknu u demokratskom okruženju. Posebno je pozvao mlade da se uključe u političke procese.

Medije je pozvao na ravnopravno i fer predstavljanje političkih subjektata i informisanje javnost o svim pitanjima u vezi s izbornom kampanjom i izbornim procesom, kako je to propisano Izbornim zakonom BiH.

Arnautović je upozorio i na nedozvoljene radnje tokom izborne kampanje, koja će trajati do 1. oktobra u 7 sati kada počinje izborna šutnja.

 

Najnovije vijesti