18.6 C
Janja
Petak, 29.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiMuslim Aid Association donirao 900 ruksaka i pribora za novu školsku godinu...

Muslim Aid Association donirao 900 ruksaka i pribora za novu školsku godinu na području Sapne i Memića

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Preko 900 učenika iz osnovnovnih škola „Memići“ i „Sapna” školsku godinu započinju s novim ruksacima i školskim priborom.

Donacija je samo dio aktivnosti koje se provode u okviru dvogodišnjeg projekta organizacije Muslim Aid Association. Navedene škole podržane su do sada kroz renoviranje / utopljavanje, opremanje kabineta informatike, nabavku školskog inventara i didaktičke opreme, IT obuke za nastavnike, besplatne stomatološke preglede i usluge i dr.

Cilj ovakvih projekata je pružiti školama i korisnicima dugoročnu podršku, objašnjava direktorica organizacije Edina Šehić Saliji.

– U manjim sredinama škole predstavljaju, na neki način, centar kulturnog, društvenog i sportskog života. Smatramo da pružajući kvalitetnu podršku školama dugoročno jačamo zajednice – kazala je Šehić Saliji.

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta je preko 670.000 KM, a u školskoj 2022/23. planira se nastavak aktivnosti kroz infrastrukturne radove, opremanje biblioteka, nabavku didaktičkih materijala, saniranje sanitarnih čvorova, podršku djeci s posebnim potrebama, njihovim roditeljima i nastavnicima i dr. Pored toga organizacija je finansirala utopljavanje i zamjenu krova u Osnovnoj školi „Memići“ u Memićima, kako bi se postigla energetska efikasnost.

– Dosadašnje aktivnosti značajno su poboljšale uslove školovanja učenika naše škole. Koji je značaj podrške, a posebno današnje donacije ruksaka najbolje se vidi na osmijesima naših učenika – izjavio je direktor osnovne škole „Memići” Senad Bečić.

Muslim Aid Association od 2007. godine pomaže lokalnim zajednicama u BiH pružajući im podršku kroz kratkoročne/hitne i dugoročne razvojne projekte. 

(Preporod.info)

Najnovije vijesti