5.4 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiIzbori 2022. : Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu

Izbori 2022. : Uhapšeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Opštinska izborna komisija /OIK/ Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti i nije počelo glasanje. Također, pet lica iz ovog biračkog odbora lišeno je slobode zbog sumnje na krivično djelo izborna prevara, izjavio je glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović.

“Članovi OIK-a su posjetili biračko mjesto u Hozićima i utvrđene su nepravilnosti, označeni glasački listići za sve nivoe vlasti. O svemu su obaviješteni Centralna izborna komisija, policija i tužilaštvo”, rekao je Srni predsjednik OIK-a Ljuban Knežević.

Također, osobe su lišene i slobode.

Mitrović je naveo da su lice lišena slobode zbog izbornih nepravilnosti po naredbi Okružnoj javnog tužilaštva u Prijedoru.

On je dodao da je u kontaktu sa Tužilaštvom BiH.

“Zajedno preduzimamo dalje aktivnosti u vezi sa istragom u ovom predmetu”, dodao je Mitrović.

O nastavku procesa u ovoj opštini

Predsjednik OIK-a Knežević je pojasnio da će novi birački odbor utvrditi stanje na biračkom mjestu, na osnovu čega će biti donesena odluka da li će početi izborni proces u Hozićima.

Knežević je naveo da birački odbor u Hozićima ima pet članova, te da je na izvodu iz redovnog biračkog spiska 527 birača.

Ostala biračka mjesta u Novom Gradu, 51 redovno i jedno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, otvorena su jutros u 7.00 časova.

izvor/N1

Najnovije vijesti