13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaAktuelnosti"Sinovi Podrinja" - više puta pomogli i obradovali. Ovoga puta dvije porodice...

“Sinovi Podrinja” – više puta pomogli i obradovali. Ovoga puta dvije porodice koje su u tržnom centru kupile šta god žele (VIDEO PRILOG)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U četvrtak, 29. decembra, na samom isteku kalendarske godine, još uvijek neformalna grupa Podrinjaca, pod nazivom “Sinovi Podrinja”, koji borave i rade van domovine Bosne i Hercegovine, ispunili su jednu od najvećih želja za dvije porodice Bećirović iz naselja Srednja Trnova.

Naime, ova neformalna grupa do sada je više puta pomogla i obradovala svoje Podrinjce na istočnom bedemu. Trenutno ih u grupi ima desetak i dijeluju na način da prate medijske priloge i bez puno dvojbe odmah se organizuju i priteknu u pomoć.

Tako npr. pored nazovimo ih manjih apela, uveliko su u jednom apelu pomogli Amela Kavazića iz sela Jeleč, prostor opštine Foča, koji je teško obolio i zbog stalnih potreba odlaska do doktora kupili su mu auto.

Porodici Bećirović iz Srednje Trnove u potpunosti su uradili kupatilo za kojim je ova porodica godinama težila.

Za dvije familije Bećirović: jednu dvočlanu i drugu šestočlanu već gore u tekstu navedenog datuma obradovali su tako što ih odvezli u jedan tržni centar gdje su kupili sve ono što im je bilo potrebno i što godinama nisu sebi mogli priuštiti. Sve su birali po svom ukusu i željama.

Detaljnije o svemu pogledajte u video prilogu TV Podrinja



/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti