3.7 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiKuća za šestočlanu porodicu Bećirović - apel HO "Help Others" - Austrija...

Kuća za šestočlanu porodicu Bećirović – apel HO “Help Others” – Austrija – BiH

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Humanitarna organizacija “Help Others” (Pomozi drugima) Bosna i Hercegovina – Austrija jučer je pokrenula apel pomoći za šestočlanu porodicu demobilisanog borca Armije Bosne i Hercegovine iz mjesta Srednja Trnova.

Naime, šestočlana porodica – otac Bego i majka Hasija (djevojačko Marhošević) imaju četvero djece, tri sina i kćerku. 

Trenutno žive u katastrofalnim uslovima. Njih šestero u samo dvije sobe, odnosno u nekih 30-tak kvadrata. Bez kupatila su. Kupaju se u koritu. Tijesno je. Spavaju po podu, na spužvama.

Djevojčica, Aldijana koja ima 16 godina dobila je i neku bolest od koje opada joj kosa.

Po završetku osnovne, a zbog velike neimaštinje, nijedno dijete nije nastavilo dalje školovanje. Trenutno u peti razred ide najmlađi sin Velid, a hoće li nakon osnovne nastaviti dalje – sve je pod znakom pitanja.

Primanja imaju za Begino služenje u Armiji BiH-e i dječiji doplatak za najmlađeg sina.

Želja djece, a jedan sin je i punoljetan, je da i oni konačno imaju svoju sobu, svoje kupatilo, samostalni krevet i ormar za svoje stvari.

Zbog toga je Humanitarna organizacija “Help Others” – Salzburg, a na molbu i komšija i poznanika koji više ne mogu da gledaju u kakvih uslovima i patnji živi ova šestočlana porodica, POKRENULA APEL za kupovinu kuće ovoj porodici i to u neposrednoj blizini mjesta  gdje trenutno žive. Njihova želja je baš žive tamo gdje su i rođeni.

Za kupovine kuće, od jednog komšije,  i njezinu dodatnu sanaciju (plus papirologija) sveukupno potrebno je 15 HILJADA EURA.

A budući da slika govori više od hiljadu riječi, mi Vas molimo da pogledate video o ovoj porodici i pokrenutnom apelu.



/Podrinjemedia/E.B.

Najnovije vijesti