9.3 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaAktuelnostiBijeljina: Nepoznate osobe urinirale po Dašnica džamiji (VIDEO)

Bijeljina: Nepoznate osobe urinirale po Dašnica džamiji (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U petak, 13. januara 2023. godine, na društvenoj mreži Facebook pojavio se snimak skrnavljenja Dašnica džamije u Bijeljini. Na snimku su nepoznate osobe oskrnavile Dašnica džamiju koja je u fazi obnove. Uz neprimjeren čin (namjerno vršenje nužde na zid džamije), izrečene su i psovke upućene muslimanima. Medžlis Islamske zajednice Bijeljina snimak će predati Policijskoj upravi u Bijeljini od kojih se očekuje da se što prije pronađu i sankcionišu odgovorne osobe.

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina najoštrije osuđuje ovaj čin i poziva nadležne da ga istraže, odgovorne sankcionišu te poduzmu mjere da se ovakvi postupci ne ponove.

„Ovo što je učinjeno vrijeđa sve nas i ovo nije prvi slučaj kojim se vrijeđaju i ismijavaju vjerska osjećanja Bošnjaka muslimana u Bijeljini i Janji. Zbog toga ćemo tražiti od policije da ispita ovaj slučaj i utvrdi ko su počinitelji ovog nedjela“, kaže Emir Musli, predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina.

Osudi ovog čina pridružio se i Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina. „Mučno je gledati to što je učinjeno i objavljeno u javnom prostoru, pogotovo što se, izgleda, radi o mladim ljudima. Policija bi trebalo da utvrdi  ko su počinitelji, to je ono što svi očekujemo“,  kazao je Gradaščević.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE        

VIDEO JE OBAJAVIO NA SVOM FACEBOOK PROFILU MULAHUSIĆ HATO

Izvor: Medžlis IZ Bijeljina

Najnovije vijesti