27 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU centru Bratunca ponovo napad i vrijeđenje članova porodice Merdžić

U centru Bratunca ponovo napad i vrijeđenje članova porodice Merdžić

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Danas je ponovo došlo da nacionalističkog ispada od strane jednog lica u centru Bratunca, ovo je ujedno i nastavak niza sličnih ispada na nacionalnoj osnovi koje ovo lice čini duži vremenski period. Žrtve su ponovo bili članovi ugledne bratunačke ugostiteljske porodice Merdžić i gosti njihovog lokala koji su uglavnom Bošnjaci.

VIDEO

Ovaj put je uz verbalne uvrede, napade, došlo i do fizičkog napada na mlađeg brata Eniza Merdžića.

Eniza su kontaktirale kolege iz portala Zvornički.ba te je izjavio:

Sve je jutros krenulo u jutarnjim časovima, nešto prije osam sati sa puštanjem preglasne muzike koja je nacionalistička, šovinistička i uvredljiva svakom zdravom ljudskom umu. Poslije toga to lice je verbalno i fizički napalo dvije starice, nane u tradicionalnoj nošnji govoreći im mrš, mrš i druge ružne riječi, a na kraju im nije dao da prođu preko bratunačkog korzoa. Nakon toga isto ponašanje prema starijem bračnom paru. Nakon svega toga krenuo sam preko korzoa, a dotični je odmah krenuo prema meni i upućivao mi pogrdne riječi, uvrede, prijeteći da će me razapeti kao Isusa Hrista i na kraju fizički probao udariti, pošto nije uspio onda me je gurnuti udarivši me u rame. Nakon toga se uključila policija koja je posmatrala vrijeđanje mene lično skoro pet minuta u dužini hoda dužem od stotinu metara.

Nešto imam osjećaj da je bilo obrnuto da ne bi bilo toliko tolerancije prema meni. Pored svega što sam pretrpio danas, morao sam ići u policiju dati izjavu, a i opet sutra jer sam ja lično morao prijaviti prijetnje smrću, a kao što ranije rekoh dva policajca su to slušala i gledala dok je trajalo vrijeđanje i prijetnje.

Apelujem na državne organe da se uključe i pomognu da se ovo više zaustave i na adekvatan način jednom sankcioniše kako bi se ovakvim slučajevima jednom i zauvijek stalo u kraj.

Ja se ne bojim i nikada me neće uplašiti Milislav Lukić i slični. Ali se bojim za ostale koji se ne mogu zaštititi od takvih provokatora. On drži kafanu u centru grada i odatle kreću sve provokacije. Danas je napao i vrijeđao Bošnjakinje stare, nane po čaršiji i tjerao ih po ulici. Meni je isto lično prijetio. Na sreću priveo ga je MUP RS.

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da je lice M.L. lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Republike Srspke.

/Zvornički.ba

/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti