13.7 C
Janja
Petak, 03.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornik: U Motovu klizište ugrozilo dvije kuće. U Ceru poplavljeno šest kuća

Zvornik: U Motovu klizište ugrozilo dvije kuće. U Ceru poplavljeno šest kuća

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Jaka kiša koja je padala u protekla dva dana stvorila je bujične potoke koji su prethodne noći izazvali probleme u 20 zvorničkih mjesnih zajednica, a voda je ušla u osam kuća i to u Ceru (6), Đulićima (1) i Orahovcu (1). Aktivirana su i pojedina klizišta, nanosa ima na putevima, a podvodom je i poljoprivredno zemljište.
Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović istakao je da su radnici Službe civilne zaštite,
Profesionalne vatrogasno spasilačke jedinice i Odjeljenje za stambeno komunalne poslove i poslove saobraćaja na terenu, angažovana je mehanizacija za čišćenje, a prioritet su
domaćinstva gdje je voda ušli u kuće, kao i lokalni putevi gdje ima dosta nanosa blata i šljunka.
Popunjenost korita rijeka Hoče i Sapne je oko 50 posto.

U toku noći pojavilo se klizište u naselju Motovo na području mjesne zajednice Križevići i direktno ugrozilo dvije porodične kuće u vlasništvu Muhameda i Salkana Mumića.

Foto: Zvornicki.ba

Prema riječima porodica Muhameda i Salkana Mumića, ukućano obje kuće su u toku noći prespavale kod komšija zbog straha da klizište sruši kuću Muhameda ili “povuče” kuću Salkana. Klizište se pojavilo u toku noći dok su padavine bile u punom jeku. Obavijestili smo Civilinu zaštitu, Gradsku upravu, inženjere su krenuli prema nama i uskoro će procijeniti situaciju i odlučiti šta uraditi da se ovo klizište zaustavi, a naše porodične kuće spase.

/TV Podrinje

/Zvornički.ba

Najnovije vijesti