13.7 C
Janja
Ponedjeljak, 29.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNovi napad na aščinicu “Korzo” u Bratuncu uz uvrede na nacionalnoj osnovi

Novi napad na aščinicu “Korzo” u Bratuncu uz uvrede na nacionalnoj osnovi

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Novi napad na ugostiteljski objekat aščinica “Korzo” u vlasništvu Beriza Merdžića. Napad je ponovo počinila ista osoba kao i nekoliko puta ranije, a ovaj put uz pomoć nepoznatog lica. 

Aščinica “Korzo” Bratunac

U Bratuncu ponovo izazivanje rasnih i nacionalnih tenzija na lokalitetu “Korzo” i novi napad na ugostiteljski objekat aščinica “Korzo” u vlasništvu Beriza Merdžića. Napad je ponovo počinila ista osoba kao i nekoliko puta ranije, a ovaj put uz pomoć nepoznatog lica. Prema riječima očevidaca ovog napada, uz prevrtanje stolova i stolica koji su se nalazili ispred lokala, prijetnje su upućene i gostima objekta uz psovke ” majke muslimanske” i urlanje “idite u Sarajevo,” “Poklaću vas, pobiću vas”…

Policija je odmah pozvana, ali nije došla dok je napad trajao, a nije ni privela napadače na lokal, napravili su krug po šetalištu i otišli, rekao je  Eniz Merdžić, brat vlasnika ugostiteljskog objekta koji je ponovo bio meta napada.

Iz Policijske uprave Zvornik nema zvaničnih informacija o još jednom događaju ispunjenom nacionalnom mržnjom i netrpeljivošću uz nanošenje materijalne štete.

Izvor: Facebook, Glogova online

Najnovije vijesti