19.8 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeAdvokat Tomić: Čestiti Srbi stide se Pere Maljutke i Milorada Dodika

Advokat Tomić: Čestiti Srbi stide se Pere Maljutke i Milorada Dodika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Advokat Duško Tomić u izrazio je svoju ogorčenost zbog istupa Petra Cvijetinovića, zvanog Pero Maljutka, nakon premijere dokumentarnog filma “Janja – logor bez žice” koja je upriličena 29. jula na ljetnoj pozornici Doma kulture u Janji.

“Petar Pero Cvijetinović je projekat Milorada Dodika i ono što misli Milorad Dodik to kaže Petar Cvijetinović. Podsjetit ću da je takva politika nedavno poražena kada je Bošnjakinja iz Janje dobila dokumente na latinici i to govori o ranjivosti takve politike kojoj se bliži kraj”, – kaže advokat Tomić i nastavlja:

“Navodni predstavnik “Garde Panteri”, poražene vojske čiji je komandat ubijen, a vrhovni komandant oduđen na doživotnu kaznu zatvora u Hagu, taj Petar Cvijetinović bi trebao znati da mu je komandant uklonjen po nalogu SDB Srbije jer je, kao i Arkan, predstavljao potencijalnu prijetnju po nacionalni interes Srbije. U Hagu je nedavno bila i presuda Simatoviću i Stanišiću i dokazano je da je na području Opštine Bijeljina počinjen Udruženi zločinački poduhvat. Sve to govori da se toj politici bliži kraj. Uskoro počinje i suđenje sa zločine u Bijeljini i počinje, dakle, otvaranje istine o događajima 1991-1995. godina u Bijeljini. Bosna i Hercegovina je pobijedila sve nedaće, a neće proći Peri Cvijetinoviću da, uz podršku vlasti kojoj se bliži kraj, provocira i prijeti čestitim ljudima Janje. Ovo govorim i u ime čestitih Srba Semberije koji se stide postupaka Pere Maljutke i njegovog nalogodavca Milorada Dodika. To je moj stav”, – rekao je advokat Duško Tomić.

Podsjetimo kako je medijska kuća “Podrinjemedia” producirala film autora Vahidina Mulamustafića, a da je Petar Cvijetinović na jednom od bijeljinskih portala prokomentarisao premijeru bez da je i odgledao film tvrdeći da se tobože u filmu “demonizuju Srbi”, da se iskrivljuje istorija, da se zavađa narod i slične nebuloze.

/tuzlapress.ba

Najnovije vijesti