10.4 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiRegijaPrijetnje uposlenicima MC "Srebrenica-Potočari"

Prijetnje uposlenicima MC “Srebrenica-Potočari”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na vrh mi je glave patriota koji od 1992. godine od Bošnjaka istočne Bosne iznova traže da se žrtvuju

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić otkrio je da su na snazi nova zastrašivanja i prijetnje zbog objavljivanja spiska najvećih negatora genocida.


Tim povodom oglasio se na Twitteru:


– I dobronamjernima i zlonamjernima: više bih volio da sam sinoć imao mogućnost da porodicu sa dvoje djece sklonim na sigurno nego sve što sam dosad uradio. Na vrh mi je glave patriota koji od 1992. godine od Bošnjaka istočne Bosne iznova traže da se žrtvuju.

Kao čovjek, volio bih da je i moj otac bio dezerter, pa da kao očevi nekih od meni poznatih današnjih patriota sa grčkih i turskih plaža, može gledati svoju unučicu kako raste. Ko god želi da bude šehid, bujrum mu moje radno mjesto. Meni je šehida za jedan život dovoljno.


Kao građanin, moram vam objasniti da za razliku od Jasmina Mulahusića, Branimir Kojić nema samo tastaturu, nego iza sebe ima organizaciju koja je na budžetu entitetskih vlasti. I kada on stavi nekome metu na čelo, kao što je stavio Edinu Ikanoviću, to nije šala.


Ali, kad Mulahusić napiše nešto u društvenim medijima digne se – s pravom – kuka i motika. Kada službenicima Memorijalnog centra Srebrenica prijete ljudi poput Kojića, vlada potpuna tišine. Nigdje nikoga osim nas samih, ponovo prepuštenih samih sebi. Dakle, ako ne možete pomoći, barem šutite – napisao je Suljagić.

/depo.ba

Najnovije vijesti