12.5 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPolicija privela i ispitala maloljetnika iz Bijeljine zbog uznemiravanja Bošnjaka

Policija privela i ispitala maloljetnika iz Bijeljine zbog uznemiravanja Bošnjaka

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina jučer su ispitali maloljetnog Aleksandra Đokića, koji je putem društvenih mreža upućivao prijetnje Bošnjacima i širio međunacionalnu i vjersku netrpeljivost, uznemiravao bošnjačke povratnike i vrijeđao ih.

Kako su saopštili iz PU Bijeljina, oni su “identifikovali maloljetno lice iz Bijeljine za koje su primijetili da putem društvene mreže TikTok vrijeđa građane bošnjačke nacionalnosti”.

Prema maloljetnom licu postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku – kratko su saopštili iz policije.

Društvenim mrežama već nekoliko dana šire se video klipovi na kojima mladić koji sam sebe oslovljava kao Aco, a zove se Aleksandar Đokić, vrijeđa i upućuje prijetnje Bošnjacima u Bijeljini.

Na jednom od video klipova šeta naseljem u Bijeljini u kojem većinom žive Bošnjaci, pokazuje vatreno oružje, te upućuje prijetnje.

“Evo Ace i u najvećem muslimanskom naselju u Bijeljini. Ne mislim na Janju, nego ovaj ovdje dio gdje su sami muslimani. Ja molim da me neko napadne. Ja se okrećem naravno ko me bude napao, ja mu napravim javnu dženazu. Samo bih želio da vas upozorim da Aco ima čime da se brani. Uvijek uz njega, uvijek je tu. Živjela Republika Srpska i Srbija” – poručio je.

Maloljetnik je saslušan i pušten na slobodu.

/faktor.ba

Najnovije vijesti