12.5 C
Janja
Nedjelja, 28.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPredstavljamo Vam novu kasidu "U Podrinju mom" mladog soliste Jennisa Islamovića

Predstavljamo Vam novu kasidu “U Podrinju mom” mladog soliste Jennisa Islamovića

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Od malih nogu Jennis Islamović gaji i voli ilahije i kaside. Kako kažu njegovi roditelji čim je prvi put čuo ilahiju odmah se zagledao i pažljivo je slušao.

Jennis nosi porijeklo iz Jusića kod Zvornika, a rodio se u Austriji u 2006. godine, ali zahvaljujući hairli roditeljima mnogo voli svoje Podrinje, svoju Bosnu i Hercegovinu. Kada god mu se ukaže prilika on je tu, jer kako navodi, tu se osjeća naljepše.

Mnoge vjerske skupove, kako u Bosni i Hercegoviniti tako i u Austriji, Jennis je svojim melodičnim glasom uljepšavao izvođenjem brojnih ilahija i kasida.

Posebno zapaženo prošlo je izvođenje ilahije “Da je Bosna od dženeta dio” na otvaranju džamije u mjestu Jusići gdje je istu izveo pred nekoliko hiljada vjernika.

I tako dan za danom, došlo je vrijeme da i Jennis snimi i svoju prvu vlastiti kasidu, koja upravo govori o ljubavi prema svome Podrinju, prema Bosni i Hercegovini.

Tekst za kasidu “U mome Podrinju” napisao je, već sada uveliko poznati tekstopisac ilahija i kasida Muhamed Berbić. Za one koji ga ne poznaju napisao je tekstove za ilahije “Suze majke Hatidže” i “Hej Podrinje”, kao i mnoge druge.

Što se tiče Jennisa na ovome ne planira da stane jer mnoge je još planova i želja ovoga mladića, posebno po pitanju pozitivnog prestavljanja Bosne i Hercegovine.

Jennis Islamović je inače sin poznatog humanitarca koji predvodi HO “Help Others” – Salzburg Dževada Islamovića, rodom iz mjesta Jusići kod Zvornika.

Kasidu “U Podrinju mom” možete pogledati i poslušati na postavljenom linku.

Ovom mladiću upućujemo iskrene čestitke i želimo puno sreće u daljem radu.

/TV Podrinje/E.B.

Najnovije vijesti