13.7 C
Janja
Ponedjeljak, 29.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiNa Kučić Kuli (Zvornik) započela izgradnje munare na lokalnom mesdžidu - POSTANI...

Na Kučić Kuli (Zvornik) započela izgradnje munare na lokalnom mesdžidu – POSTANI VAKIF (VIDEO)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

VIDEO PRILOG MOŽETE POGLEDATI NA DNU ČLANKA

Sredinom mjeseca augusta u Mjesnoj zajednici Kučić Kula (džemat Đulići) na prostoru teritorije Grada Zvornik pokrenuta je incijativa izgradnje munare na lokalnom mesdžidu.

Incijativa je naišla na pozivitne reakcije, ne samo stanovnika Kučić Kule, nego i mnogo šire.

Kučić Kula je naselje koji se nalazi 11 kilometara od grada Zvornika u pravcu sjeverozapada (prema općini Sapna) u koji je početak povratka započeo još 1999. godine. Masovniji povratak započeo je 2001/2002. godine.

Za ovih nešto malo više od 20 godina od povratka obnovljene su skoro sve stambene jednice, urađena vodovodna i putna infrastruktura, a među prvim društveno korisnim objektima čija je obnova započela bio je lokalni mekteb/mesdžid. Isti je u agresiji do temelja bio porušen.

Do danas na istom mnogo toga je urađeno, te su žitelji ovoga kraja krenuli i sa podizanjem munare.

Zbog toga će 30. august, u brojnim drugim teškim i bolnim datumima ovoga kraja, biti upisan kao jedan od najradosnijih dana u historijatu naselja.

Nakon popriličino dobrog odziva donatora – vakifa, danas je započela izgradnja munare – iskopan i izliven temelj.

Ipak ima još tu dosta posla, te mještani Kučić Kule pozivaju sve one koji bi si željeli uključiti u realizaciju projekta munare i više su nego dobro došli…

Naselje Kučić Kula je jedno od rijetkih na prostoru bošnjačkih mjesnih zajednica teritorije Grada Zvornika koje broji preko 60-ero djece – omladinaca i omladinki do 18 godina, te sve što se i radi u mjesnoj zajednici upravo se radi za buduće naraštaje.

Vi ukoliko želite pomoći ovaj projekta – izgradnju munare javite se Zahiru Musiću na istaknuti broj telefona: 061/085-892 (viber).

Detaljnije o svemu u video prilogu:

Najnovije vijesti