13.7 C
Janja
Petak, 03.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiSkokić: “Žudim za dan suočenja sa Vojkanom Đurkovićem u sudnici“

Skokić: “Žudim za dan suočenja sa Vojkanom Đurkovićem u sudnici“

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Šta radi Tužilaštvo BiH? Jesmo li sami sebe protjerali? Žudim za dan suočenja sa Vojkanom Đurkovićem u sudnici…”

“Sutra je 29. godišnjica Zločina protiv čovječnosti, nasilne deportacije Bošnjaka Janje. Tog 1. septembra 1994. godine bio sam u prvoj grupi, sa 600 ljudi, kada nisu ostavljali vojno sposobne muškarce u majevičkim logorima… U svim ostalim grupama razdvajali su ljude od njihovih majki, supruga, djece…”, – napisao je Edin Skokić.

Ovaj tuzlanski novinar, jedan od vlasnika portala Tuzlapress.ba porijeklom iz Janje osvrnuo se na najavljene mitinge za Milorada Dodika. Oni koincidiraju s godišnjicom etničkog čišćenja Bošnjaka Janje.

“Tog 1. septembra noćio sam na asfaltu podno Banj brda dok Vojkan Đurković nije došao s baterijskom lampom, uperio je u mene, i rekao pokret. Prvi sam prošao liniju na Banj brdu, liniju smrti i života, i krenuo u slobodu…”

Baš sutra na taj lokalitet namjeravaju doći “Panteri”, koji se prave da ne znaju da je Banj brdo u F BiH. I Janja je u BiH, a oni su htjeli da nas nema… Ima Bošnjaka u Janji, bilo ih je i biće..

Šta radi Tužilaštvo BiH? Jesmo li sami sebe protjerali? Žudim za dan suočenja sa Vojkanom Đurkovićem u sudnici…”, – napisao je Skokić.

Danas u 18 sati planirano je i tu okupljanje sljedbenika političkog lidera bosanskih Srba Milorada Dodika nakon što je podignuta optužnica protiv njega na Sudu BiH. 

Jedan od organizatora mitinga u rejonu Tuzle su i “Panteri”, zločinačka formacija bosanskih Srba koja je provela etničko čišćenje Bošnjaka sa šireg rejona Bjeljine.

/politički.ba

Najnovije vijesti