19.8 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiZvornik: Održan Forum za bezbjednost: Smiriti tenzije i obezbjediti siguran život građanima...

Zvornik: Održan Forum za bezbjednost: Smiriti tenzije i obezbjediti siguran život građanima Zvornika

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Smiriti tenzije i obezbijediti siguran život građanima Zvornika – zaključak Foruma
Povodom preduzimanja preventivnih mjera i radnji na sprečavanju nastanka krivičnih djela, te aktuelne problematike na području grada održan je sastanak Foruma za bezbjednost građana Zvornika.


Tema današnjeg sastanka Foruma jesu i nemile scene koje su se desile prije nekoliko dana u Gornjoj Kamenici. Ovo nam je prilika da prodiskutujemo trenutnu situaciju i odlučimo koje su najdjelotvornije mjere, kako bi i dalje vladao mir i sigurnost na ovim prostorima. Što se tiče generalne bezbjednosti na području grada Zvornika ona je na zadovoljavajućem nivou, i iskreno se nadam da će tako i ostati. A što se tiče ovog događaja, smatram da nadležni organi treba da preduzmu odgovarajuće mjere, a da počinioci budu adekvatno kažnjeni,“ rekao je gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.


Na sastanku je analizirana bezbjednosna situacija u gradu i početak nove školske godine, jer počela aktivnost školski policajac u svim školama od 07.00 do 15.00 časova. Prema riječima iz Policijske uprave djeca su krenula u školu i tu je poseban značaj sa aspekta bezbjednosti, jer policija je zadužena da garantuje bezbjednost svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu ili vjersku pripadnost.


Neophodno je da svi zajedno uložimo dodatni napor i zajedno popravimo situaciju nakon ovih dešavanja sa ugrožavanjem bezbjednosti povratnika. Neophodno je da se smanje tenzije i da se ovakve stvari više ne dešavaju. Svakako važno je da ustanovimo šta je neophodno još uraditi kako bi se osigurana bezbjednost svih građana Zvornika,“ istakao je Mensur Selimović, predsednik Skupštine grada Zvornika.


Na Forumu je donesen zajednički zaključak da će MUP Republike Srpske, Policijska uprava i Grad Zvornik učiniti sve što je neophodno kako bi se nacionalne tenzije smirile i odnosi normalizovali.

Najnovije vijesti