11.4 C
Janja
Utorak, 30.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiDanas ponovo blokade na entitetskim linijama. Jedna od blokada je kod Vlasenice

Danas ponovo blokade na entitetskim linijama. Jedna od blokada je kod Vlasenice

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U bosanskohercegovačkom entitetu RS-a danas će ponovo doći do blokada putnih komunikacija u to u blizini entitetskih linija. Blokade se vrše pod parolom “granica postoji”.

Iste se organizuju kao znak podrške predsjedniku bh entiteta RS-a Miloradu Dodiku protiv kojeg je BH Tužilaštvo podiglo otpužnica u kojem se tereti za krivično djelo nesprovođenja odluka visokog predstavnika iz člana 203.a stav 1. Krivičnog zakona BiH.

Jedna od lokacija blokada je Vlasenica. Od 18:00h planirano je blokada putne komunikacije Vlasenica – Kladanj u mjestu Luka.

Pristalice Dodika na entitetsku liniju izlaze i u Krajini, u mjestu Oštre Luke blizu Sanskog Mosta. Krajina vjerovatno nije slučajno izabrana zbog temperamenta tamošnjih Bošnjaka. Organizatori se vjerovatno nadaju inciodentu, ali Krajišnici jesu eksplozivni, ali su i mudri, pa na ovu provokaciju ne bi trebali nasjesti.

Riječ je o skupu koji za cilj ima pružanje podrške predsjedniku bh. entiteta RS Miloradu Dodiku i direktoru Službenog glasnika RS Milošu Lukiću zbog podignutih optužnica u Tužilaštvu BiH.

/Agencije

/E.B.

Najnovije vijesti