15.4 C
Janja
Četvrtak, 02.05.2024.
NaslovnicaAktuelnostiESAD I MELISA TRPE TEROR U SREBRENICI: "Nas u ovom kraju na sve...

ESAD I MELISA TRPE TEROR U SREBRENICI: “Nas u ovom kraju na sve moguće načine omalovažavaju”

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Esad je suprug Melise Ibrahimović iz Srebrenice koja je, kako navodi, trpila mobing i brojne uvrede na nacionalnoj i vjerskoj osnovi u firmi “6. novembar” iz Zvornika. Međutim, ono što je uslijedilo nakon uvreda primoralo ih je da se obrate za pomoć. 

FOTO: Hayat.ba

“Nismo dozvolile i šutjele na to, pozdravile smo se sa šefom nakon tih nacionalističkih pjesama, uvreda da smo nastali od Srba, da su one Srpkinje i da će nam pjevati sljedeći put “Ne volim te Alija zato što si balija”. Mi nismo vrijeđale nikoga, nismo reagovale burno ali smo šefa pitali zašto to dozvoljava pred njim na što je on odgovorio: “Ja ne mogu ništa”. Morali smo reagovati dalje.”

Nakon što problem nije riješen na “nižem nivou” odlučili su obratiti se direktno direktoru firme.

“Direktno smo išli u Zvornik kod direktora Jakova Galića na razgovor, obećao je da će situacija se popraviti. Kad je on izašao iz firme opet je isto sve bilo. Počele su da nam prijete, pokazivale su nam “srednji prst”… sve pred tim šefom. Mi smo morale da izađemo sa posla.” – kaže.

Kada pored brojnih uvreda nisu reagovale na način na koji se očito očekivalo, a pretpostavljajući da će cijela priča izaći na vidjelo tvrdi da su na pojedine zaposlenice vršili pritisak.

“Neke žene su se izrazile da im također sve ovo smeta, međutim, nakon što je jedna od tih što nas je prozivala počela da nabraja rasplakale su jednu muslimanku. Nakon toga je odvedena u kancelariju od strane iste te koja je vrijeđala na sastanak sa šeficom gdje su one nju sa nekom pričom ubijedile da šuti, da je bolje nego da dobije otkaz. Ona nije smjela dalje nastaviti jer joj treba posao, govorila je meni da se primirim i ja. Ja nisam htjela, moje dostojanstvo i moju vjeru neće niko da vrijeđa.” – govori Melisa u jednom dahu.

Tri dana kasnije počela je prava drama koju nisu mogli očekivati, dobili su poziv od policije.

Saznavši od supruge Melise šta se dešava Esad je odlučio posjetiti firmu i razgovarati sa direktorom kako bi se na civilizovan način sve riješilo, a umjesto rješenja dobio je poziv na ispitivanje.

“Gnusne uvrede je podnosila moja supruga na poslu i ja sam na to reagovao tako što sam ušao normalno u firmu i razgovarao da bi mene nakon tri dana pozvali u policiju. Na ispitvanju sam bio zbog, kao da sam ja rekao, “da ću baciti bombu i raznijeti firmu”. Ja to nikada nisam rekao. Dosta sam dovoljno razuman da takve stvari ne bi rekao, pogotovo javno.” – kaže Esad.

Naglašava da je ispitivanje bilo koretno te da ga niko nije vrijeđao niti je bilo spornih situacija. Saslušan je i znaju njegovu stranu priče.

Melisa dodaje da je inspektor rekao svim ženama: “Koje žene se ne osjećaju sigurno i koje misle da im je ugrožena sigurnost neka ostanu i neka daju izjavu, a ostale mogu da idu kući”.

Ističe da su ostale četiri žene, među kojima su upravo te koje su nama ranije upućivale razne uvrede, pred šefovima, to je bilo u više navrata.

Melisa ponovo sa drugim ženama mora u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, jer taj proces, iz nekog razloga, ranije nije mogao biti završen. Esad je nakon ispitivanja pušten i očekuje poziv na sud.

/hayat.ba

Najnovije vijesti