18.1 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiObilježen Dan državnosti: Domovina se voli i domovina živi i u Žepi,...

Obilježen Dan državnosti: Domovina se voli i domovina živi i u Žepi, Višegradu, Rogatici…

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Nastojimo da ne zaboravimo bitne datume iz naše historije, a 25. novembar je jedan od najbitnijih.

Intoniranjem himne BiH i podizanjem zastave na jarbol u podnožju starog grada Vratar iznad Žepe, Dan državnosti BiH obilježili su i stanovnici ovog povratničkog mjesta. Već tradicionalno, na ovaj način obilježavaju državne praznike, a jutros su im se pridružili i članovi Mreže mladih Muftijstva goraždanskog, koji su na Vrataru izveli prigodan program i prisustvovali satu historije.

Elvedin ef. Selimović, glavni imam Medžlisa IZ Žepa sa Vratara je proučio ezan, a proučen je i jasin pred duše poginulih branitelja i civila iz ovog herojskog mjesta.

“Nastojimo da ne zaboravimo bitne datume iz naše historije, a 25. novembar je jedan od najbitnijih. To je dan kad je obnovljena državnost BiH. S druge strane želimo pokazati da se domovina voli i da ona živi i u Žepi, Višegradu, Rogatici … Osnovna poruka, pogotovo mladim ljudima je da ne zaborave bitne datume i našu domovinu i da, bez obzira gdje su, uvijek znaju ko su, šta su i odakle su” – kazao nam je Elvedin ef. Selimović, glavni imam Medžlisa IZ Žepa.

Foto i info: avaz.ba

Najnovije vijesti