10.9 C
Janja
Subota, 27.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiU Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

U Zvorniku obilježen Dan državnosti Bosne i Hercegovine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U Domu omladine u Zvorniku danas je, u svečanoj atmosferi na obali Drine, obilježen Dan državnosti države Bosne i Hercegovine.

Tradicionalnu akademiju povodom velikog državnog praznika suorganizovali su BZK “Preporod” Zvornik i Udruženje “Srcem za Podrinje”.

Prisutnima se ovom prilikom, u ime organizatora, obratio i Dan državnosti čestitao Nurif Čivić.

U prisustvu oko tri stotine građana Zvornika, lijepu korografiju i dojmljiv program, obilježen simbolikom višestoljetne državnosti naše domovine, izveli su dječaci i djevojčice iz Dnevnog centra MFS “EMMAUS” u Zvorniku.

Historijski čas održao je historičar mr. Mustafa Muharemović, koji je podsjetio na značaj 80. godišnjice prvog zasjedanja ZAVNOBiH-a, ali i na hiljadugodišnji kontinuitet bosanskohercegovačke državnosti.

Napomenuo je da je duh bosanske državnosti zasnovan na poštovanju svakog čovjeka i na dokazanoj mogućnosti zajedničkog života različitih nacija i vjera.

“Uvijek je bilo i bit će osporavanja. Čak i ako to ne bude radila vlast, radit će to neko drugi. Mi smo tu svoji na svome i mi ovdje svjedočimo Bosnu. Ono što radite srcem i želite da uradite, vi ćete uraditi, koliko god vam to osporavaju. Gdje god žive ljudi žive, a vole Bosnu, oni će obilježavati državne praznike, neosivno o sistemu, o vlasti” – izjavio je danas Ramiz Salkić, poslanik u NSRS, koji je prisustvovao ovom obilježavanju.

U saradnji sa udruženjem “Svitanje” iz Sarajeva, u holu Doma omladine, nakon svečane akademije, organizovan je humanitarni bazar za pomoć žrtvama u Gazi.

Zahvaljujući grupi neumornih etuzijasta, i nakon akademije, zbog prisustva velikog broja djece i omladine sa obilježjima Bosne i Hercegovine, danas je i na ulicama u centru Zvornika, vladala praznička atmosfera, onako kako i treba, u najznačajnijem bosanskom gradu u donjem toku granične rijeke Drine. 

/preporod.info

Najnovije vijesti