4.3 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaPodrinjski jutarnji defter...22.08.

Podrinjski jutarnji defter…22.08.

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Vjerujemo da ste jučer čuli nevjerovatan podatak da Bosna i Hercegovina uvozi 92% hrane. Zar je to moguće? Da, moguće je. Najviše uvozimo iz Hrvatske, zatim Srbije, Slovenije i Njemačke. Primjer sa Hrvatskom – izvezli smo robu u vrijednosti 756,6 miliona KM, a uvezeno je 1,7 milijardi KM. Šta reći. Bravo MI…

Vratimo se malo podacima iz našeg Podrinja… Evo šta smo sve udefterili.

Jučer je u Srebrenici postavljena Spomen – ploča na zgradi stare policijske stanice i to u znak sjećanja na ubijene i zlostavljanje Bošnjake u i ispred ove zgrade.

U opštini Srebrenica uveliko rade na problemu riješavanja pasa lutalica. Prema riječima Cvijetina Maksimovića, načelnika Odjeljnja za privredu i razvoj, ovaj problem bi trebao biti riješen na adekvatan način do kraja ove godine.

Jučer je u mjestu Skelani kod Srebrenice započela trodnevna radionica “Konzervacija-restauracija stećaka“ koju organizuje Arheološki muzej „Rimski municipium“ Skelani i Centralni institut za konzervaciju spomenika Beograd.

Iz komunalnog preduzeća “Polet” Srebrenica od jučer uveliko pozivaju građane na racionalnije korištene vode, jer usljed velikih temperatura zalihe vode su svedene na minimum.

U Zvorniku besplatna radionica i testiranje za svu djecu u okviru škole “Malac genijalac”. Ista će se održati u subotu, 24. augusta od 16 do 18h. O čemu se radi, potražite na internetu školu “Malac genijalac”. 

Jučer je u Kiseljaku kod Zvornika prezentovan projekat mladih Kiseljaka o uređenju sportskog terena koji se nalazi kod osnovne škole u ovom mjestu. Pred Komisijom i predstavnicima IOM (Međunarodna organizacija za migracije) organizacije, mladi iz Kiseljaka prezentovali su ideju svog projekta, ali i način realizacije isti. Cilj omladine iz Kiseljaka je sagraditi igralište za košarku, mini teratanu na otvorenom, kao i teren za odbojku na pijesku.

U Zvorniku je jučer u školama započelo i polaganje popravnih ispita. Kako saznajemo ove godine je dosta manji broj učenika koji su izašli na popravni ispit, posebno u Tehničko školskom centru u Karakaju. U drugim školama na popravne ispite uglavnom se odazivaju svi oni koji moraju.

Na području općine Sapna završen je veliki projekat asfaltiranja i rekonstrukcije puta između naselja Međeđa i Kobilići. Ovaj put je za vrijeme rata bio žila kukavica i veoma je važan za Sapnu – riječu su načelnika općine Zudina Mahmutovića.

Hajmo malo sa servisnim informacijama:

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Zvornik, u protekla 24h, zabilježena su tri krivična djela, u Gornjem Šepku, Roćeviću i Bratuncu, te jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dogodilo se i pet saobraćajnih nereća. U mjestu Branjevo povrijeđen je biciklista iz Srbije, a zatim saobraćajne nesreće dogodile su se i u Petkovcima, Šepku, Karakaju i Čelopeku.

U protekla 24h u Bijeljini rođeno devet, a u Zvorniku jedna beba.Čestitamo. Aferim Semberijo…

Što se tiče električne energije, danas na području Srednjeg Podrinja nema planiranih isključenja.

Putevi su suhi i prohodni. Apelujemo vozače na oprez na dionici puta od Diviča do Konjevića Polja jer su mogući odroni kamenja i zemlje. Jučer, između tunela dogodilo se malo veće obrušavanje kamenja prilikom kojeg je oštećeno jedno auto.

Podsjećamo na putevima pod upravom PU Zvornik do 08. septembra nalazi se Dual radar.

Na granicama zadržavanja oko 30 minuta.

Temperatura zraka danas do 31 stepen.

U 09:00h izmjerene su sljedeće temperature: Janja 20, Zvornik, Srebrenica i Vlasenica 21, Bratunac 22 stepena.

Svako dobro Bosno i Hercegovino.

/podrinjemedia.ba

 

 

 

Najnovije vijesti