5.9 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Federalno ministartvo na čelu sa Edinom Ramićem nastavlja ulaganja u povratničke...

Zvornik: Federalno ministartvo na čelu sa Edinom Ramićem nastavlja ulaganja u povratničke sredine

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na prostoru grada Zvornik u povratničkim bošnjačkim sredinama naredni mjesec do dva dana biće veoma radno. 

Zahvaljući Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica na čelu sa dr. Edinom Ramićem, nastavljaju se kontinuirana ulaganja u povratničke sredine, ali ne samo ovih prostora, nego i širom Bosne i Hercegovine.

Proteklih nekoliko dana na prostoru grada Zvornik, izvođači radova koji su prošli na javnim tenderima a po Javnim pozivima Ministarstva, uvedeni su u brojne poslove koji će uskoro biti i realizovani.

Durakovići

Naime, na prostoru mjesne zajednice Đulići, u naselju Durakovići još od 2014. godine i nezapamćenih poplava koje su pogodile naše krajeve, veliki problem žitelja ovog mjesta bilo je klizište na samom ulazu u naselje. Zahvaljujući pomenutom ministarstvu klizište će uskoro biti sanirano a radove će izvoditi “Zvornik-putevi”.

Također u Kamenici, u naselju Kadrići, ovih dana započet će radovi na asfaltiranju postojećeg makadamskgo puta i sanacija oštećenog asfaltiranog dijela puta.

U mjesnoj zajednici Kučić Kula radit će se dva projekta, također vezana za infrastrukturu. Povratnici u ovaj kraj već godinama imaju gorući problem sa veoma lošom putnom infrastrukturom, koja će zahvaljujući Federalnom ministarstvu uskoro biti riješena.

Kučić Kula

Pomenuti radovi su samo dio onog što je proteklih mjeseci urađeno od strane Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica na prostoru manjeg bh entiteta, a o mnogim, realizovanim, već smo Vas izvještavali.

Podsjećamo Vas na neke od tih projekata: asfaltiranje puta u Dugom Dijelu – povezivanje sa općinom Sapna, Javni poziv za porodilje povratnice – podrška natelitetu, realizacija Javnog poziva za obnovu i proširenje stambenih jedinica i mnogi drugi.

Kada bi pisali o svemu onome što je urađeno za vrijeme mandata dr. Edina Ramića, trebali bi nam dani i dani, ako ne i mjeseci.

Portal Podrinjemedia.ba i Vaša televizija “Podrinje” pratit će ove radove i izvještavati Vas o realizaciji istih.

Kučić Kula


 

/podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti