7.6 C
Janja
Četvrtak, 25.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeJanjaBili smo u Travniku (Video prilog)

Bili smo u Travniku (Video prilog)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U organizaciji Fonda solidarnosti „Hasna“, a pod medijskim pokroviteljstvom televizije „Podrinje“, mještani Janje su posjetili Travnik i rekreativni centar na Vlašiću. Domaćin ovog događaja je bio „Naš dom“- ustanova specijalizirana za pružanje usluga stalnog smještaja svim kategorijama treće životne dobi.

 

 

 

 

Učesnici ovog jednodnevnog izleta (ukupno stotinu osoba) krenuli su u ranim jutarnjim časovima iz Janje, preko Tuzle, Gračanice, Doboja, Maglaja,Vranduka, Zenice i Viteza do Travnika. Sve vrijeme na svom putu do odredišta, putnici su uz predivnu bosanskohercegovačku muziku uživali u preljepim prizorima prirodnih ljepota naše domovine.

 

 

 

 

Prvo odredište u Travniku bilo je na Plavim vodama, gdje ih je srdačno dočekao direktor ustanove „Naš dom“ Muhamed Musemić, inače rodom iz Janje. Njegovo gostoprimstvo, koje traje već treću godinu zaredom ne prestaje oduševljavati učesnike ovog sad već tradicionalnog susreta. Najprije su usluženi bosanskom kahvom i tradicionalnim kolačima u prekrasnom restoranu na „Plavim vodama“, a potom se krenulo u obilazak vezirskog grada vozićem za potrebe turizma.

 

 

 

 

Nakon obilaska grada, shodno svojim željama krenulo se, neko u šoping na pijacu, neko na čuvene travničke ćevape, a neko u kupovinu suvenira iz Travnika.

 

 

 

 

U poslepodnevnim časovima u društvu sa gospodinom Muhamedom Musemićem, nastavljeno je druženje na sportsko rekreativnom centru planine Vlašić. Tom prilikom se najprije odsjelo u restoranu“Vlašićka koliba“ gdje je priređen bogat ručak i sjajna muzika, koja je dala povoda da se zaigra i zapjeva.

Boraveći na Vlašiću, šetnjom kroz kompleks odmarališta imalo se priliku takođe uživati u prirodnim ljepotama ove planine i svježem vazduhu.

 

 

 

Vrijeme provedeno na Vlašiću je bilo prijatno, ali je brzo prošlo i moralo se krenuti nazad u svoju Janju.

 

 

 

 

Ipak i sam povratak je imao svoje draži, jer su putnici iskoristili priliku i u više navrata zastali u obližnjim selima na Vlašiću kako bi kupili čuveni travnički sir i druge domaće proiizvode. U Janju se stiglo u kasnim večernjim satima, a ipresije sa putovanja učinile su da učesnici požele neka nova putovanja i druženja, koja će ih nanovo učiniti sretnijim i opuštenijim.

Tekst pisao : Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti