8.6 C
Janja
Petak, 26.04.2024.
NaslovnicaAktuelnostiPrehlade su ovih dana aktuelne, zato je važno slijediti preporuke ljekara !

Prehlade su ovih dana aktuelne, zato je važno slijediti preporuke ljekara !

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na osnovu informacija koje nam prenosi portal „Nezavisne“,ambulante porodične medicine od početka ovog mjeseca pune virusne infekcije gornjih respiratornih puteva ili, običnim govorom rečeno, prehlade, od kojih su u ovom periodu najčešće obolijevali mališani uzrasta do četiri godine, rekli su u Domu zdravlja Banjaluka.

Kako objašnjavaju, broj oboljelih od ovih virusnih infekcija je manji od broja oboljelih u januaru prošle godine.

Ističu da je u prve tri sedmice ovog mjeseca najveći broj oboljelih od respiratornih virusnih infekcija bio uzrasta do četiri godine starosti, kao i pacijenti životne dobi od 30 do 64 godine.

Savjet

“Virusi se u organizam unose preko sluznice disajnih puteva, organa za varenje i kože. Koliko će biti teška  klinička slika  zavisi od otpornosti organizma, od njegove sposobnosti da se izbori sa uzročnikom. Zato savjetujemo građane da tokom cijele godine vode računa o jačanju imuniteta uzimanjem svježeg voća i povrća, koje je izvor vitamina, dovoljno fizičke aktivnosti i urednog sna”, objasnili su u Domu zdravlja.

Dodaju da u periodu kada je sezona ovih infekcija treba izbjegavati velike skupove i kontakt s oboljelim osobama te često provjetravati prostorije  i prati ruke.

Izvor: Nezavisne

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti