9.3 C
Janja
Srijeda, 24.04.2024.
NaslovnicaIslamske temeImami iz MIZ Vlasenica na poziv Bošnjaka iz Berlina boravili u višednevnoj...

Imami iz MIZ Vlasenica na poziv Bošnjaka iz Berlina boravili u višednevnoj posjeti njihovom džematu

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Islamski kulturni centar Bošnjaka u Berlinu nastavlja tradiciju uspostavljanja bratskih veza sa Medžlisima IZ BiH iz istočne Bosne, odnosno manjeg bh entiteta.

Ovaj put dragi gosti bili su imami Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica na čelu sa glavnim imamom Nurdin ef. Grahićem koji je sa svojim kolegama Fatih ef. Salihovićem, Muamer ef. Jusupovićem i Ismir ef. Ibrićem, imamima ovog Medžlisa predstavio rad i život Bošnjaka na ovom prostoru.

Nastupi ove delegacije u IKB-u su uobičajeni kao i kod prethodnih gostiju iz drugih Medžlisa ovog bh entiteta od hutbe, subotnje tribine i vaz-i-nasihata nakon zajedničkog podne-namaza u nedjelju.

Imami su bili i na sportskom fudbalskom druženju, koje svakog petka u večernjem terminu okuplja grupu Bošnjaka oko ovog rekreativnog sporta.


IKB-Berlin ovim projektom skreće pažnju na imame koji stoje na bedemima Bosne i Hercegovine i žive sa svojim narodom na prostorima gdje je sistemski bilo planirano da ih tamo nestane. Ovu posjetu uveličao je i naš vrhunski fudbaler i bivši reprezentativac, inače Podrinjac Vedad Ibišević, porijeklom Vlaseničanin i džematlija IKB-a.

/izvor: FB profil Alvir Hasanović

Najnovije vijesti