6.5 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljina„Janjarska regata“: Prijedlog idejnog rješenja za uređenje Janje (Video)

„Janjarska regata“: Prijedlog idejnog rješenja za uređenje Janje (Video)

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Dragi gradjani Janje  i okoline, kao što smo i najavljivali, od danas smo u prilici da vam predstavimo prijedlog idejnog rješenja porodice Mulamustafić za uređenje šetališta pored rijeke Janje. Uvodno obraćanje, video prezentaciju, kao i prve reakcije građana, inače učesnika u akcijama “Srcem za Podrinje” Vam prenosimo u cjelosti.

“Dragi građani Janje i okoline, sa ponosom vam predstavljamo  naše idejno rješenje za uljepšavanje kako korita rijeke Janje  tako i samog centra našeg grada . Kao što znate, Janja je jedan od rijetkih gradova koji ima tu sreću da je smješten na ušću dvije rijeke.
Nažalost, Janja je u prošlosti više puta trpila poplave, a zadnje poplave 2014 godine su napravile i ogromnu materijalnu štetu. Nakon što  su  usvojene inicijative  za  zaštitu samog grada od budućih poplava, konačno je sačinjen i Projekat, nađeni su donatori i krenulo  se u realizaciju  zaštite Janje od poplava. Nažalost, svu našu radost prouzrokovanu izgradnjom zaštite od poplava umanjili su  neočekivano  visoki zidovi na koritu rijeke Janje. Zidove nemožemo srušiti, jer oni prema mišljenju odgovornih za projekat imaju svoju funkciju. Ono što možemo, jeste  da ih uljepšamo, što i jeste cilj  ovog ponuđenog idejnog  rješenja  za našu ljepšu i moderniju  Janju. Ovakav način uljepšavanja i sređivanja  korita rijeke bio bi originalan i jedinstven u našoj regiji”- kazao je Vahidin Mulamustafić

Video koji upravo gledate je prikaz makete djela Janje. Odnosi na korito rijeke Janje, koji   počinje  od kuća naših građana Hadzića kod stadiona FK “Podrinje” i ide uzvodno prema  čaršijskom  mostu i lokaciji korita stare Janje.

Predlagač idejnog rješenja: Porodica Mulamustafić

Podrinjemedia.ba

 

Najnovije vijesti