0.4 C
Janja
Srijeda, 29.11.2023.
NaslovnicaAktuelnostiGradonačelnik Bijeljine : Prekršen Zakon o lokalnoj samoupravi

Gradonačelnik Bijeljine : Prekršen Zakon o lokalnoj samoupravi

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Na konstitutivnoj sjednici Skupštine Grada Bijeljina održanoj 25.01.2021.godine za novog
predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Aleksandar Đurđević, dok će dužnost potpredsjednika u naredne četiri godine obavljati Milenko Mitrović i Mustafa Gradaščević.
Novoizabrani predsjednik Skupštine grada istakao je da je spreman za saradnju i da neće ići u pravcu teških riječi i konflikta.

“Ja se nadam da će naša saradnja sa gradonačelnikom biti dobra” – izrazio je
očekivanje Đurđević.

Slaviša Marković iz Partije demokratskog progresa je pojasnio da je opozicija tražila da jedna od četiri funkcije u rukovodstvu gradske skupštine pripadne manjini, kako bi se pokazala dobra volja i spremnost na saradnju, ali da većina nije imala sluha za taj prijedlog.

Na konstitutivnoj sjednici su izabrana i stalna radna tijela Skupštine, bez učešća opozicije u glasanju. U opozicionim redovima odluku u neučestvovanju pojašnjavaju stavom da komisija za prijedloge i imenovanja nije ispoštovala načelo statuta o obaveznoj ravnomjernoj zastupljenosti predstavnika svih parlamentarnih stranaka u komisijama.

Skupština je odbila devet od deset prijedloga gradonačelnika za imenovanja vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja, a na prijedlog gradonačelnika izabran je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Stevan Trifković.
 Nakon što je skupštinska većina odlučila da se izjasni o prijedlozima komisije za izbor i imenovanja za imenovanje preostalih devet v.d. načelnika odjeljenja, gradonačelnik Ljubiša Petrović i odbornici opozicije su napustili skupštinsku salu. Prema njihovom mišljenju, ovakva odluka prestavlja grubo kršenje Zakona o lokalnoj samoupravi Republike Srpske, Statuta Grada Bijeljina i Poslovnika o radu Skupštine Grada Bijeljina.“Danas je skupštinska većina izvršila čisto pravno nasilje, želeći po svaku cijenu da imenuje vršioce dužnosti načelnika odjeljenja, čak i na način koji zakon decidno ne dozvoljava. Ovakvi pravni prekršaji zahtjevaju brzu i odlučnu reakciju, mi je imamo i upotrijebićemo sva pravna sredstva da na njih odgovorimo već u toku ove radne sedmice. Brzo i konkretno ćemo reagovati protiv odgovornih lica koja su ovo pravno nasilje prijedložila, dozvolila i provela, jer će ove odluke dovesti do štete od oko 1.500.000 konvertibilnih maraka u gradskom budžetu a naša je dužnost da budemo odgovorni prema narodnom novcu – zaključio je gradonačelnik.

Kabinet Gradonačelnika
Gradska uprava Grada Bijeljina
Grad Bijeljina

Podrinjemedia.ba

Najnovije vijesti