11.5 C
Janja
Utorak, 03.10.2023.
NaslovnicaPodrinjePotočari: Tim ljekara Opće bolnice iz Gračanice pružao danas besplatne preglede

Potočari: Tim ljekara Opće bolnice iz Gračanice pružao danas besplatne preglede

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

MFS-EMMAUS-ova ambulanta u Potočarima , danas je bila prava mala klinika, prepuna medicinskog osoblja velikog srca i iskrenih namjera kao i pacijenata svih uzrasta. Naime, i ove subote volonterski su se odazvali različiti profili ljekara kako bi izašli u susret ljudima Podrinja i zajedno sa nama gradili humanitarni duh.
 
Tim ljekara Opće bolnice “Dr. Mustafa Beganović” iz Gračanice obavio je niz internističkih pregleda na čelu sa doktorom Jusufom Hodžićem kao i značajan broj ginekoloških pregleda od strane specijaliste ginekologije i akušerstva dr. Mirele Sulejmanović. Obavljani su ultrazvučni pregledi i papa testovi a u svemu su im pomogle diplomirane mediscinske sestre Fahreta Beganović i Nermina Sejdinović.
 
 
Sa druge strane, čast nam je bilo ugostiti i članove Asocijacije “Proaktiva” na čelu sa dr. Feridom Konjićem koji su danas uradili zaista plemenitu stvar. Tačnije, izvršeno je sunećenje desetine mališana sa područja općina Srebrenica, Bratunac i Milići. Intervencije su uz doktora Konjića radili dr. Nusret Ramić-hirurg, uz asistenciju medicinskih tehničara Seada Mehmedovića i Nesiba Hidanovića. Ispred sektora karitativnih djelatnosti Proaktive, Haskić Hamid uručio je i 100 knjiga/lektira za naše korisnike/djecu Internatskog smještaja u vrijednosti 1.200 KM kao podršku u lakšem savladavanju gradiva.
 
 
“Proaktiva je udruženje gradjanja i promoviše pozitivne vrijednosti i pomoć našem narodu u ekonomskom, zdravstvenom, sportskom i drugim vidovima pomoći. Bićemo pomagači Emmausa kroz volonterski rad ljekarskim pregledima. Preko sektora za karitativne aktivnosti danas smo uručili 100 knjiga kao pomoć što boljoj edukaciji naših učenika. Dalje aktivnosti biće usmjerene prema potrebama na terenu. Cilj je da se što bolje obrazuju učenici povratnici”-kazao nam je predsjednik Proaktive dr. Ferid Konjić.
 

Izvor: MFS – EMMAUS – Potočari

Najnovije vijesti