9.3 C
Janja
Utorak, 19.03.2024.
NaslovnicaPodrinjeZvornik: Laparoskopske ginekološke operacije u zvorničkoj bolnici

Zvornik: Laparoskopske ginekološke operacije u zvorničkoj bolnici

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

Početkom ove godine u JZU Bolnica Zvornik u operativni program laparoskopskih ginekoloških operacija aktivno je uklјučen još jedan specijalista ginekologije i akušerstva, dr Sanja Kalajdžić. Ginekološke laparoskopske operacije izvode se u saradnji sa hirurzima , na čelu sa načelnikom Odjelјenja za hirurgiju, Prim. dr Zoranom Komlјenovićem.

10. januara tekuće godine izvršen je laparoskopski zahvat kod pacijentkinje prilikom kojeg su laparoskopskim putem odstranjene dvije velike ciste jajnika. Operacija je završena uspješno, a pacijentkinja je već dan nakon obavlјene operacije otpuštena kući.

Laparoskopska ginekološka operacija je savremena, brza i pouzdana metoda, spada u minimalno invazivne hiruške zahvate, a koja se koristi za liječenje brojnih ginekoloških stanja. Poštednija je za pacijenta, znatno je brži oporavak i povatak svakodnevnim aktivnostima.

Specijalisti ginekologije i akušerstva, dr Predrag Nikolić i dr Mladen Ostojić već duže vrijeme obavlјaju laparoskopske zahvate, a očekujemo da će se ova vrsta operacija u narednom periodu u našoj ustanovi obavlјati intenzivnije, saopšteno je iz JZU “Bolnica” Zvornik.

Izvor:JZU “Bolnica” Zvornik

Najnovije vijesti