13.1 C
Janja
Petak, 19.04.2024.
NaslovnicaPodrinjeBijeljinaKO JE NADLEŽAN ZA KORITO RIJEKE JANJE ?

KO JE NADLEŽAN ZA KORITO RIJEKE JANJE ?

PAYPAL donacija

Poštovani,

Vašom donacijom pomažete i unapređujete rad TV Podrinje.

Hvala Vam.

U drugoj polovini avgusta i početkom septembra, u Semberiji je evidentiran povećan broj pacijenata sa alergijskim simptomima, koje prouzrokuju korovske biljke, a u prvom redu ambrozija. Nadležne komunalne i inspekcijske službe su shodno skupštinskim odlukama najavili mjere kažnjavanja za sva fizička i pravna lica, koja nisu blagovremeno uklonila korov na svojim posjedima. Propisane kazne predviđaju novčane iznose od 150,00 do 2000,00 konvertibilnih maraka.

 

 

 

 

 

Prateći situaciju na terenu, naišli smo na aktuelni problem održavanja korita rijeke Janje. Ovaj problem je od ranije izazivao negodovanje građana, posebno kada su u pitanju zemljišni nanosi, koji su u nekim djelovima visoki i do jedan metar, te prete da smanje funkcionalnost korita i njegovu namjenu odbrane od poplava.

Ovoga puta, razlog negodovanja građana je pojava korovskog rastinja na tek urađenoj kamenoj potpori korita rijeke Janje, koje preti ne samo oštećenju samog zida korita, njegovom estetskom izgledu, nego je prijetnja i po zdravlje mještana Janje.

O tome ko je nadležan za održavanje korita i kome građani mogu i trebaju da se obrate, pitali smo predsjednika savjeta mjesne zajednice Azema Aletovića.

Tekst pisao: Elvir Ibrišimović

Fotografija: Elvir Ibrišimović

Snimatelj: Senad Hadžić

Podrinjemedia.ba

 

 

 

 

Najnovije vijesti